• Damerna krossade Djurgården

För damerna väntade toppmöte i form av tabelltrean Djurgårdens IF HF som kom besök till Sparbankshallen. Djurgården har skuggat damerna hela säsongen i toppen och man har på senare cementerat tredjeplatsen i tabellen. Våra damer säkrade uppflyttning till division 2 under förra helgen men där framme hägrar den perfekta säsongen med idel vinster och närmast den 22e raka segern vilket skulle tangera ett gammalt klubbrekord från 2008 (tack Helené Tollbring som grävt i arkiven). Matchen inleds ganska tillknäppt med två bra försvarsspel och två ännu bättre målvakter som tar allt som kommer deras väg. Damerna kommer till bra lägen men gång på annan står bortamålvakten för fina parader. Hemmamålvakten Sandra Stark vill inte vara sämre och det är en första kvart som är rejält målsnål med blotta 4-4 på tavlan. Våra damer jobbar systematiskt i anfallsspelet och fortsätter skapa fina lägen som initialt ger utdelning i form av straffar som Emma Berg säkert skjuter in och från minut 17 håller Sandra (återigen!) nollan resterande del av halvleken och med en säker Linn Kraft och en Emma Carlsson som börjar hitta förbi bortamålvakten går damerna ifrån målmässigt vilket lämnar oss med ett halvtidsresultat om 12-5. Mycket av halvtidssnacket handlar om att behålla tålamodet i anfallsspelet, trots en del missar kommer damerna till fina lägen, och att bibehålla aggressiviteten och intensiteten i försvarsspelet. Damerna inleder andra halvlek med ett rejält och resolut försvarsspel som leder till enkla kontringsmål från firma Kraft/Carlsson och ledningen ökar till 11 mål. Efter ett par, i min mening, tveksamma domslut i form av utvisningar får tjejerna spela undertaligt vilket gör att bortalaget hämtar in några mål men tjejerna är fortsatt påkopplade och man möter upp detta med att lägga in ytterligare en växel – återigen en tiominutersperiod utan insläppt mål från Sandra gör att tjejerna glider ifrån till 15 måls ledning. Slutminuterna blir en ren formalitet där lagen gör varsina två mål vilket således ger slutresultat 28-13 för vårt hemmalag. För bortalagets del är slutresultatet smickrande siffror och man ska tacka sin duktiga målvakt för att siffrorna inte blev ännu större. Damerna visar att man inte checkat ut ännu utan fortsatt är hungriga på att vinna matcher och vi får återigen säga ”hatten av” till prestationen från Sandra i mål och seriens bästa 6-0 försvar som tillsammans står för blott 13 insläppta mål. Av många duktiga i hemmalaget lyfter vi Sandras målvaktsspel, Linns säkerhet i avsluten (100%), Linnéas skytte (fullt patronbälte), Emma C som håller målsnittet intakt och Emma Bergs säkra straffskytte. Målskyttar: Emma C 9, Linn 7, Emma B 5, Linnéa 5, Sofi 2 Publiksiffra: 101st Två matcher återstår för damerna, en borta och en hemma, där man i nästa omgång åker till Knivsta för möte Vassunda IF – ett lag som slåss för sin existens i damtrean. Avkast söndag 17/3 kl 18.05 i CIK hallen. Vid vinst säkrar damerna definitivt serievinsten och därefter väntar så den sista matchen för säsongen som spelas på hemmaplan mot tabelltvåan Solna HF. Nu kraftsamlar vi hela vägen in i mål och hjälper damerna till en obesegrad och historisk säsong! Vid pennan, Marcus Hahlin Rimbo HK för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Herrarna förlorade i Täby

Sen fredagsmatch vankades för herrarna när bottenplacerade Täby väntade på bortaplan. Två lag som slåss i olika delar av tabellen: Täby som inför säsongen hade en rätt hög svansföring med uttalat mål om att vara med i toppen men istället har fått kämpa med näbbar och klor för att hålla sig på rätt sida om det negativa strecket och så Rimbo som prenumererat på topp tre platserna hela säsongen. Förutsättningarna var förhållandevis glasklara inför: vi kunde säkra allsvensk kvalplats vid vinst, Täby behövde vinna för att inte riskera att halka under strecket inför sista matchen. Matchen inleds i ett rasande tempo där vi får se två lag som trycker enormt i första- och andrafas men med hemmalaget Täby i förarsätet. Vi har svårt att få träff bakåt där hemmalaget får utdelning på allt, samtidigt som vi responderar med egna snabba mål vilket gör att det inledningsvis är jämnt målmässigt. Hemmalaget tar sedan ett grepp om matchen när man går ifrån till en femmålsledning där vi tar dåliga avslut och blir straffade av kontringar. Detta följs av en bättre period från oss där vi successivt äter oss ikapp och matchen är helt jämn hela vägen in till halvtidsvila. En kort summering av första halvlek är två inte helt fungerande försvarsspel och två framgångsrika anfalls- och kontringsspel något halvtidsresultat 24-23 vittnar om. Vi konstaterar i paus att vi inte är särskilt nöjda med försvarsspelet där vi känns ihåliga och lättpasserade samt att vi i anfallsspelet behöver bearbeta dem bättre för att undvika avslut i dåliga lägen där vi löper risk att bli kontrade på. Tyvärr inleds vår andra halvlek på ett horribelt sätt där vi känns mjuka och ängsliga framåt – ansvar lämnas över till andra händer och vi sätter oss i ofördelaktiga situationer. Detta leder i sin tur till att Täby fullständigt sköljer över oss med kontringar och man går från 26-25 till 34-26 under en tiominuters period. Vi försöker snurra med folk framåt där Fille tar stort ansvar i att styra spelvalen och vi tar igen några mål. Med ca fem minuter kvar krävs desperation där vi går ut på en dubbelpunkt och får god träff där vi är så nära som tre mål under en period men Täby lyckas reda ut stormen och håller undan till slutresultatet 44-40. Trots problem (framförallt i det uppställda anfallsspelet) gör vi 40 mål vilket såklart ska räcka till vinst, men ovan problem gör att vi låter oss bli kontrade på vilket också speglar de 44 insläppta målen där våra målvakter inte får en helt enkel uppgift med mycket fria lägen. Vi har fortsatt kvalplatsen till Allsvenskan i egna händer då vi i sista matchen möter jumbon Hallstahammar hemma, kanske var detta något som spelade in i insatsen då vi mötte ett desperat Täby som var tvungna att vinna för att överleva. Bäst på planen Robin Dewall som återigen noteras för tvåsiffrigt samt Filip Lindroos som tar ett stort ansvar i vårt anfallsspel. Målskyttar: Robin 10, Marcus 7, Leo 5, Filip 5, Max 4, Melker 3, Jeff 2, Nicklas 2, Daniel 1, Benjamin 1 För herrarna återstår nu en match av grundserien: tabelljumbon Hallstahammar ska läggas på rygg hemma i Sparbankshallen. En veckas vila väntar först (sista omgången ska spelas samtidigt) och således hinner vi ladda batterierna ordentligt då vi tisdagen 19/3 kl 19,00 ska göra bokslut. Vi hoppas att så många av er som möjligt kan ta er till Sparbankshallen för att skapa en elektrisk stämning så ser vi till att avsluta på bästa möjliga sätt. Vi ses i hallen! Vid pennan, Marcus Hahlin #3 Rimbo HK för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Ny hemmavinst för herrarna

En fredagsmatiné stod för dörren när herrarna välkomnade Hk Tyrold (Tyresö utvecklingslag) till Sparbankshallen för kamp om två poäng. Två lag som kämpar vid olika delar av tabellen samt olika streckstrider – herrarna i den övre delen av tabellen där tredjeplatsen kunde befästas genom två poäng och Tyrold kring det nedre strecket där de tillsammans med främst Täby och AIK slåss om överlevnad i Division 1. Matchen är inledningsvis jämn med bortalaget i förarsätet och en knapp ledning där vi har svårt att få tag i ett bra skytte bakåt. Bortalaget praktiserar 7 mot 6 spel där vi får slita hårt med firma Christiansson/Söderlund som skjuter mycket och bra. Tidigt gör vi ett målvaktsbyte där Simon Wetter kommer in och per omgående får träff och där vi lyckas kapitalisera och gå om i målprotokollet. Anförda av ett fint skytte av Leo Elvermark samt kontringsspel av Robin Dewall äter vi oss ikapp och förbi där vi glider ifrån till en fyramålsledning. Resterande del av första halvlek är fortsatt jämn men där det känns som att det är vi som för spelet och vi lyckas behålla ledningen som aldrig blir mindre än tre mål. Till halvtidsvila går vi med ledning 22-19. Andra halvlek liknar den första i mångt och mycket: Tyrold fortsätter med sitt 7-6 spel där man fortsatt påvisar ett effektivt skytte men där vi också lyckas sätta en hel del mål i bortalagets tomma kasse såväl på avkast som i det öppna spelet. Robin fortsätter ösa in mål, Leo skjuter skarpt och Isak Thorström gör en eminent insats från h6. Vi gör ett mindre ryck där vi går upp till sex måls ledning ungefär halvvägs in i matchen men vi lyckas inte riktigt sätta in den sista dolkstöten för att köra matchen utan bortalaget biter sig kvar och med 6 minuter kvar är ledningen nere på blott två mål. Bortalaget försöker med en dubbelpunkt i slutet, något vi löser relativt komfortabelt genom enkla mål av främst Robin. De sista minuterna får vi se ett bortalag som försöker äta ikapp underläget med desperat spel men vi svarar upp med egna mål och tillslut sätter Leo Elvermark punkt för tillställningen med ett sista kontringsmål som ger slutresultatet 42-38 i vår favör. En stabil match rakt igenom där vi aldrig faller igenom och trots en ganska målmässigt jämn tillställning är det vi som är det spelförande laget och för matchen där segern aldrig känns riktigt hotad. Utmärkande hos oss är återigen firma Dewall/Elvermark som båda hade fullt patronbälte med 14 respektive 10 mål. Målskyttar: Robin 14, Leo 10, Isak 5, Marcus 4, Jeff 4, Filip 3, Nicklas 2. Publiksiffra: 87st Herrarna har kvalplatsen till Allsvenskan i egna händer och det räcker med en vinst till för att säkra denna. Härnäst är det återigen en fredagsmatch som väntar, dock inte på hemmaplan utan borta i Tibblehallen mot Täby HBK. 8/3 kl 20.00 är det avkast och vi kan förvänta oss en motståndare som kommer göra allt för att kriga hem de två poängen då, som nämnt ovan, även Täby fightas i de nedre regionerna för att klara kontraktet. På lördagen är det så dags för damerna att spela hemmamatch igen efter en spelledig helg: toppkonkurrenten Djurgårdens IF HF väntar hemma i Valvet den 9/3 kl 15.00. Damerna har som bekant redan säkrat avancemang till Division 2 nästa år men jagar två nya poäng för att förlänga sin vinstsvit till 22 raka. Hoppas vi ser er alla i Täby under fredagen samt hemma i Rimbo under lördagen! Vid pennan, Marcus Hahlin #3 Rimbo HK 4 mar 0kommentarer